Introductieweek nieuwe studenten

50 nieuwe studenten hebben introductie afgerond.

Mooi werk, samen zo’n kapje maken!

De één kwam het bekend voor en voor de ander was het compleet iets nieuws. In drie weken tijd volgen 55 nieuwe timmer-, metsel,- en tegelstudenten de oriëntatieperiode bij Bouwschool Twente. Timmermannen maken in kleine teams een kapconstructie. Metselaars metselen een stuk opgaand metselwerk met daaroverheen een rollaag. En tegelzetters hebben zich vermaakt met het plakken van wandtegels en aanbrengen van vloertegels.

De oriëntatieperiode van Bouwschool Twente is enerzijds bedoeld om te achterhalen wat voor vlees de instructeurs in de kuip hebben en anderzijds kunnen de studenten ervaren of hun opleidingskeuze goed bij henzelf past. Aan het einde van de week wordt met alle studenten een gesprek gevoerd, waarin de bevindingen van de instructeurs worden toegelicht en afspraken over het vervolg van de opleiding na de zomervakantie worden gemaakt.

De tekening om de uitslag van de kap te maken ligt al kant en klaar en is op pvc-doek geprint. De opdracht kan verder op hun eigen telefoon of op de iPads van de werkplaats bekeken worden in 3D en augmented reality AR; een nieuwe digitale ontwikkeling van Bouwschool Twente.

Groep 1: juli 2023/nieuwe studenten en instructeurs

Groep 2: juli 2023/nieuwe studenten en instructeurs

Groep 3: juli 2023/nieuwe studenten en instructeurs

Nieuwe lading honing
Uitwisselingsprogramma nieuwe studenten Techniekhuis Twente