De opleidingen

Wij leren je bouwen!

Welkom bij Bouwschool Twente. Op deze site lees je van alles over onze BBL-bouwopleidingen, wat wij voor jou kunnen betekenen en de voordelen als je een opleiding bij Bouwschool Twente volgt. Onze concrete belofte? Wij leren je bouwen! Hoe? Door te denken en te doen. Terwijl je leert, ontvang je ook loon. In 1983 zijn we begonnen met praktijkgericht opleiden. Inmiddels hebben meer dan 1600, door ons opgeleide timmerlieden, metselaars en tegelzetters carrière gemaakt in de Twentse bouwsector. Ons hoge slagingspercentage van 90% zegt genoeg!

Iedereen is welkom
Het maakt ons niet uit welke vooropleiding of werkervaring jij hebt. Samen zoeken en vinden we de bouwopleiding die bij jou past!

Met een bouwopleiding bij Bouwschool Twente ga jij het écht maken!

De voordelen

Slagingspercentage90%
90%
Vergoeding op leermiddelen en examingeringsproducten100%
100%

De voordelen van een opleiding bij Bouwschool Twente

Als je bij een leerbedrijf werkt word je begeleid door een erkende leermeester. Dit is iemand die het vak en het begeleiden van studenten beheerst en daar ook nascholing voor volgt. Vanuit Bouwschool Twente bezoekt onze opleidingscoördinator jou op de bouwplaats. Samen met je leermeester beoordelen we jouw vorderingen, eventuele mogelijkheid tot praktijktoetsen en of je een prettige collega bent. Met de docenten van het ROC van Twente hebben we regelmatig contact om ook hier de voortgang van je opleiding te volgen. Een groot voordeel is dat Bouwschool Twente en het ROC van Twente in hetzelfde gebouw gehuisvest zijn; de lijntjes zijn heel kort.

  • Uniek: 100% van de leermiddelen en examineringsproducten worden vergoed.
  • Baanzekerheid door de grote vraag vanuit de bouw.
  • Loon uitbetaald conform CAO bouw&infra
  • Instroom gehele jaar mogelijk.
  • Onderwijs en werk is direct georganiseerd.
  • 4 dagen werken en 1 dag theorie.
  • De beste vakkundige begeleiding.
  • Praktijk en theorie onder 1 dak in een innovatieve omgeving.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De meeste opleidingen van Bouwschool Twente duren 2 of 3 jaar. In onze BBL-opleidingen werk je vier dagen per week bij een bouw- of aannemingsbedrijf, een metselbedrijf of een tegelzetbedrijf, het zogenaamde leerbedrijf. De vijfde dag bestaat uit de nodige theorie- en praktijkinstructie. Tijdens een introductieperiode, aan het begin van je opleiding, leer je van alles over het werken in de bouwpraktijk en hoe je veilig werkt. Van ons ontvang je een gereedschap- en kledingpakket en de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen. Wij plaatsen je bij een leerbedrijf om de fijne kneepjes van het vak te leren. Hier wordt uiteraard de nodige inzet van jou verwacht, waarvoor je een salaris of stagevergoeding ontvangt. En als je gemotiveerd bent, krijg je er ook veel waardering voor terug!

Nieuw! Diplomabonus en gratis leermiddelen

De diplomabonus vloeit voort uit het Stimuleringsprogramma Instroom voor de bouw en is van toepassing op BBL-studenten niveau 2, 3 en 4. Bedoeling van de bonus is om studenten te stimuleren hun diploma te halen. De werkgever keert de bonus van 2.500 euro bruto uit aan studenten die hun diploma behalen in de periode 1 september 2021 t/m 1 september 2024.
De voorwaarden van de bonusregeling zijn van toepassing.

100% vergoeding van leermiddelen
De vergoeding van bouw gerelateerde leermiddelen is 100% en loopt tot 1 januari 2026. Deze vergoeding maakt onderdeel uit van de Stimuleringsregeling Instroom. Boeken voor algemene vakken van de opleiding bekostigt de student zelf. Hiermee wil de bouwbranche voorkomen dat aanschafkosten van leermiddelen een drempel vormen om aan een bouwopleiding te beginnen.

Leg nu de eerste steen!

Kies voor de opleiding die bij je past. Schrijf je in bij een opleiding van Bouwschool Twente en leer wat écht vakmanschap is! Met jouw inschrijving leg je ‘de eerste steen’ van jouw mooie carrière.

Ik wil mij inschrijven

Vind hier de opleiding die bij jou past