1. Home
  2. De opleidingen

De opleidingen

Wij leren je bouwen!

En dat is echt geen loze belofte. Vanaf het moment dat we met opleiden zijn begonnen in 1983 tot nu hebben we meer dan 1000 gediplomeerde timmerlieden, metselaars en tegelzetters afgeleverd aan de Twentse bouwbranche. Met een slagingspercentage van meer dan 90%! En alle bouwbedrijven zitten te springen om jonge gediplomeerde professionals die mee willen bouwen aan de skyline van Twente. Het maakt helemaal niet uit welke vooropleiding of werkervaring je hebt. Samen vinden we een passende bouwopleiding voor jou. En we kunnen er heel kort over zijn;

Met een bouwopleiding bij Bouwschool Twente ga jij het écht maken!

De voordelen

Slagingspercentage90%
90%
Vergoeding op leermiddelen en examingeringsproducten100%
100%

De voordelen van een opleiding bij Bouwschool Twente

Als je bij een leerbedrijf werkt word je begeleid door een erkende leermeester. Dit is iemand die het vak en het begeleiden van studenten beheerst en daar ook nascholing voor volgt. Vanuit Bouwschool Twente bezoekt onze opleidingscoördinator jou op de bouwplaats. Samen met je leermeester beoordelen we jouw vorderingen, eventuele mogelijkheid tot praktijktoetsen en of je een prettige collega bent. Met de docenten van het ROC van Twente hebben we regelmatig contact om ook hier de voortgang van je opleiding te volgen. Een groot voordeel is dat Bouwschool Twente en het ROC van Twente in hetzelfde gebouw gehuisvest zijn; de lijntjes zijn heel kort.

  • Uniek: 100% van de leermiddelen en examineringsproducten worden vergoed.
  • Baanzekerheid door de grote vraag vanuit de bouw.
  • Loon uitbetaald conform CAO bouw&infra
  • Instroom gehele jaar mogelijk.
  • Onderwijs en werk is direct georganiseerd.
  • 4 dagen werken en 1 dag theorie.
  • De beste vakkundige begeleiding.
  • Praktijk en theorie onder 1 dak in een innovatieve omgeving.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De meeste opleidingen van Bouwschool Twente duren 2 of 3 jaar. In onze BBL-opleidingen werk je vier dagen per week bij een bouw- of aannemingsbedrijf, een metselbedrijf of een tegelzetbedrijf, het zogenaamde leerbedrijf. De vijfde dag bestaat uit de nodige theorie- en praktijkinstructie. Tijdens een introductieperiode, aan het begin van je opleiding, leer je van alles over het werken in de bouwpraktijk en hoe je veilig werkt. Van ons ontvang je een gereedschap- en kledingpakket en de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen. Wij plaatsen je bij een leerbedrijf om de fijne kneepjes van het vak te leren. Hier wordt uiteraard de nodige inzet van jou verwacht, waarvoor je een salaris of stagevergoeding ontvangt. En als je gemotiveerd bent, krijg je er ook veel waardering voor terug!

Nieuw! Diplomabonus en gratis leermiddelen

De diplomabonus vloeit voort uit het Stimuleringsprogramma Instroom voor de bouw en is van toepassing op BBL-studenten niveau 2, 3 en 4. Als een diploma wordt behaald in het schooljaar 2020-2021 of 2021-2022, dan ontvangt de student een diplomabonus van euro 2.500,- De wijze waarop de regeling wordt uitgevoerd wordt na de zomervakantie bekend gemaakt door de cao-partijen.

100% vergoeding van leermiddelen
Bouwgerelateerde leermiddelen worden gedurende de looptijd van de nieuwe cao (tot eind 2022) voor 100% vergoed. Deze vergoeding maakt onderdeel uit van de Stimuleringsregeling Instroom. Boeken voor het o.a. het vak Nederlands zal de student zelf moeten aanschaffen. Deze regeling moet voorkomen dat aanschafkosten van leermiddelen een drempel vormen om aan een bouwopleiding te beginnen.

Schrijf je in!

Kies voor de opleiding die bij je past. Schrijf je in bij een opleiding van Bouwschool Twente en leer wat écht vakmanschap is!

Ik wil mij inschrijven

1 Keuze opleiding
2 Inschrijven

Vind hier de opleiding die bij jou past

Menu