1. Home
 2. Over ons

Over ons

Samen met ons ga jij het maken in de Twentse bouw!

Bouwschool Twente en het ROC van Twente, samen met ruim 60 erkende leerbedrijven, zorgen voor goed opgeleide en gediplomeerde vakmensen in de bouwbranche in Twente. In het huidige bedrijfsleven is veel vraag naar goed gekwalificeerde werknemers. En, met onze opleidingen ga jij het maken!

Twentse nuchterheid past ons!

Om mee te beginnen. Twentse nuchterheid staat bij ons voorop! En we willen een professionele, betrouwbare en dynamische organisatie zijn. Ons team bestaat uit 7 vakbekwame en gemotiveerde medewerkers die beschikken over een hands-on mentaliteit in combinatie met Twentse nuchterheid. Wat onze individuele rol bij Bouwschool Twente ook is, we hebben allemaal één ding gemeen. We gaan met plezier naar ons werk en hebben de ambitie om het beste uit onszelf en onze studenten te halen.

Informeel, gedreven, divers, gedisciplineerd en experts
We zijn een informeel en gedreven team met een diversiteit aan persoonlijkheden, disciplines en expertise. Hierdoor vullen we elkaar naadloos aan. We zijn in hoge mate klantgericht, flexibel, efficiënt en kunnen snel schakelen. Geen poespas, maar maximale daadkracht. En alles met het doel de arbeidsmarkt in Twente te versterken met gemotiveerde en gediplomeerde bouwprofessionals. Daar houden we van!

Door ons persoonlijke contact, de kennis van de branche waarin we opereren, onze no-nonsense cultuur en onze jarenlange ervaring hebben we een goede naam in Twente opgebouwd, waardoor studenten en bedrijven ons goed weten te vinden. Daar zijn we trots op!

Onze ambitie

Het opleiden van mensen is belangrijker dan ooit. Wij begeleiden onze studenten waar het kan naar een vaste baan op de arbeidsmarkt in de bouwbranche. We staan voor actuele en relevante praktijkopleidingen. Onze opleidingen maken we samen, in co-creatie met het onderwijsveld in Twente en het bedrijfsleven waarvoor we onze studenten opleiden. Onze opleidingen zijn van nu en voor de toekomst. Onze studenten zijn onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt en voorbereid op de uitdagingen van de 21-ste eeuw.

Waar staan wij voor?

Wij nemen tevens onze verantwoordelijkheid als het gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij streven naar participatie op de arbeidsmarkt voor iedereen. We hechten waarde aan veiligheid op de werkvloer en goede arbeidsomstandigheden. Bouwschool Twente onderneemt vanuit een maatschappelijke betrokkenheid. Kortom…

 • Wij leveren dienstverlening op een hoog niveau en van uitstekende kwaliteit.
 • Samenwerken in co-creatie is onze filosofie.
 • Wij zijn een leven lang nieuwsgierig;
 • Wij verbinden onze opleidingen aan het Twentse bedrijfsleven;
 • Wij zijn een inspirerende organisatie voor onze medewerkers en studenten;
 • Wij stimuleren studenten om actief een bijdrage te leveren aan de samenleving.

We verbinden onze ambitie aan het regionale bedrijfsleven, het onderwijs, overheden en instellingen. Wij willen een maatschappelijke onderneming zijn met een sterke externe gerichtheid en sterke partnerships.

Onze kernwaarden

 1. Aandacht
  We geven onze studenten ruimschoots aandacht voor zijn of haar beroepsmatige, persoonlijke en maatschappelijke ontplooiing.
 2. Ambitie
  We streven ernaar om het beste uit onszelf te halen en dagen onze studenten uit hun competenties te ontwikkelen en hun talenten volledig te benutten.
 3. Betrouwbaar
  We komen onze afspraken na, hebben onze zaken op orde en weten waar we naar toe willen en hoe daar te komen. We nemen verantwoordelijkheid voor onze beslissingen en handelen zorgvuldig.
 4. Deskundig
  We streven altijd naar verbetering, creëren nieuwe mogelijkheden en benutten kansen. Onze deskundigheid vormt daarvoor de basis.
 5. Respect
  We werken samen op een respectvolle manier in een informele sfeer, waarin iedereen zich geaccepteerd voelt. Door onze open houding staan we dicht bij onze stakeholders en studenten.

Het bestuur van Bouwschool Twente

Vereniging Bouwschool Twente leidt op voor ca. 70 bouw- aanneming-, metsel- en tegelzetbedrijven in de regio Twente. Uit deze erkende leerbedrijven is een bevlogen bestuur met 5 leden samengesteld. Het bestuur definieert haar op opleiden voor de bedrijven, bewaakt de financiële situatie en stemt de bedrijfsvoering af met de directeur van de vereniging. Bouwschool Twente is zodoende een opleidingsbedrijf door, voor en van de bedrijven.

Voorzitter | John Haverkort, Dura Vermeer Bouw Hengelo
Secretaris | Marco van Benthem, van Benthem’s Aannemingsbedrijf
Penningmeester | Bart Oude Wolbers, Bouwonderneming Oude Wolbers
Bestuurslid | Maarten Droste, Droste Bouwgroep
Bestuurslid | Bart Stokkers, Aannemingsbedrijf H. Groen

Menu