1. Home
  2. Hallo ouders

Hallo ouders

Uw zoon of dochter leert een écht vak bij Bouwschool Twente

Wil uw zoon of dochter een vak voor de bouw leren? Zoals timmerman, metselaar, tegelzetter of uitvoerder? Motiveert u hem of haar dan om zich bij ons in te schrijven (op deze website). Online aanmelden bij het ROC van Twente kan ook via (www.rocvantwente.nl).

Wij zorgen ervoor dat uw zoon of dochter alle praktijkonderdelen van de bouwopleiding onder de knie krijgt. Ons regionale opleidingsbedrijf voor de bouw in Twente werkt al zo’n 37 jaar intensief samen met ruim 60 erkende leerbedrijven en met het ROC van Twente. We zijn zelfs samen met het ROC van Twente gehuisvest in het Techniekhuis Twente; onderwijs en bedrijfsleven onder één dak. We staan er dagelijks garant voor dat onze bouwstudenten hun vak bij één van de 60 leerbedrijven in de praktijk kunnen leren. Want bouwen kun je niet uit een boekje leren, daar is vooral veel praktijkervaring voor nodig. Bouwschool Twente heeft alle ervaring om het vakmanschap van uw zoon of dochter te ontwikkelen. Ons motto? Wij leren je bouwen!

Alsjeblieft: een betaalde baan voor 2 of 3 jaar!

BBL-opleidingen bij Bouwschool Twente duren 2 of 3 jaar. Je komt bij ons in dienst en werkt vier dagen per week bij je leerbedrijf: een bouw- of aannemingsbedrijf, een metselbedrijf of een tegelzetbedrijf. De vijfde dag besteed je aan het theoretische deel van je opleiding, bij het ROC van Twente. Ben je 20 jaar of ouder? Dan adviseren we de avondschool en 5 dagen per week werken. Want 5 dagen werken is ook 5 dagen per week geld verdienen.

 

Een flitsende, veilige en vakkundige start!
Start jij je opleiding? Dan leer je in je introductieperiode alles over het vakkundig, veilig en gezond werken in de bouwpraktijk. Hiervoor ontvang je van ons werkkleding, een goed gevulde gereedschapskist en diverse veiligheidsmiddelen. Zoals veiligheidsschoenen, een bouwhelm, gehoorkappen en een veiligheidsbril. Op de bouwplaats leer je de fijne kneepjes van je vak onder begeleiding van ervaren en erkende leermeesters.

Onbetaalbaar: trots op je werk!
Voor de uren die je werkt ontvang je van ons loon, afhankelijk van je leeftijd en het niveau van de opleiding (niveau 2, 3 of 4). Zolang je opleiding duurt, krijg je persoonlijke begeleiding van onze praktijkinstructeurs en de leermeester bij je leerbedrijf. Jij bent leergierig en zet jezelf graag voor de volle 100% in. En als je kwalitatief werk hebt geleverd, krijg je er ook veel waardering voor terug! Dan mag je trots zijn op wat je met je collega’s hebt gemaakt!

Diplomering

Als je alle onderdelen van de praktijk- en theorie van je opleiding hebt afgerond, dan ontvang je het waardevolle mbo-diploma, je entreebewijs voor de bedrijfstak Bouw. Je diploma wordt uitgereikt door het ROC van Twente, zij zijn hiervoor door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de aangewezen organisatie. Met je mbo-bouwdiploma kun je overal in de bouw aan de slag. De meeste studenten komen in dienst van het leerbedrijf waar ze in de praktijktijdens de opleiding al werkten. Verder studeren –in dienst van Bouwschool Twente- is misschien ook een goede optie. Alles goed en wel; eerst maar eens je diploma halen. Veel plezier en succes gewenst!

Schrijf je in!

Kies voor de opleiding die bij je past. Schrijf je in bij een opleiding van Bouwschool Twente en leer wat écht vakmanschap is!

Ik wil mij inschrijven

1 Keuze opleiding
2 Inschrijven

Kom langs voor een rondleiding, het is echt de moeite waard

Een bezichtiging van onze opleidingslocatie is echt de moeite waard.
Op de monumentale gevel prijkt nog altijd de oude naam: Gebr. Stork Pompen-Afdeling. Ook de grote hal ademt nog altijd de industriële sfeer van voorbije jaren. Nu is het een plek voor onderwijs en innovatieve ontwikkelingen, zoals het bouwen aan een circulair Huis van de Toekomst. Want in de oude pompenfabriek zetelt tegenwoordig het Techniekhuis Twente.

Kiezen voor Bouwschool Twente is kiezen voor zekerheid

Direct een baan met een goed loon
We gaan met jou een arbeidsovereenkomst aan voor de duur van je opleiding
Je kunt instromen en in dienst komen wanneer jij maar wilt
Je ontvangt van ons een hoogwaardig gereedschap-, kleding- en veiligheidspakket, inclusief veiligheidsschoenen
Je werkt samen met onze ervaren, deskundige en erkende praktijkinstructeurs
Wij maken de match met een erkend leerbedrijf dat goed bij jou past
Je opleiding gaat bij ons altijd door, ook in economisch mindere tijden
Je haalt officiële vakdiploma’s en kunt doorstuderen op niveau 3, 4 en HBO

Ons 10-stappenplan naar jouw diploma!

Meer is er niet voor nodig, vanaf inschrijving tot diplomering. Simpel, toch?

1. Om mee te beginnen vul je op deze website het ‘inschrijfformulier’ in. Dat kan bij de bouwopleiding van jouw keuze.

Top 10 veelgestelde vragen