1. Home
  2. Hallo ouders

Hallo ouders

Je vak leer je bij Bouwschool Twente

Als je een vak voor de bouw wilt leren, timmerman, metselaar, tegelzetter of uitvoerder wilt worden, schrijf je dan bij ons in (op deze website) en meld je online aan bij het ROC van Twente (www.rocvantwente.nl).

Wij zorgen ervoor dat je alle praktijkonderdelen van je bouwopleiding onder de knie krijgt. Ons regionale opleidingsbedrijf voor de bouw in Twente werkt al zo’n 37 jaar intensief samen met ruim 60 erkende leerbedrijven en met het ROC van Twente. We zijn zelfs samen met het ROC van Twente gehuisvest in het Techniekhuis Twente; onderwijs en bedrijfsleven onder één dak. We staan er  dagelijks garant voor dat onze bouwstudenten hun vak bij één van de 60 leerbedrijven in de praktijk kunnen leren. Want bouwen kun je niet uit een boekje leren, daar is vooral veel praktijkervaring voor nodig. Bouwschool Twente heeft alle ervaring om jouw vakmanschap te ontwikkelen. Wij leren je bouwen!

Één dag leren, vier dagen betaald werken

Je komt bij ons in dienst en gaat 4 dagen per week betaald werken. Gedurende één dag in de week leer je de nodige theorie bij het ROC van Twente, in het Techniekhuis Twente. Ben je ouder dan 20 jaar, dan adviseren we de avondschool en 5 dagen per week werken (en ook 5 dagen geld verdienen). En natuurlijk krijg je ook de nodige vakantiedagen. Om je werk goed en veilig te kunnen uitvoeren ontvang je van ons werkkleding, een goed gevulde gereedschapskist en diverse veiligheidsmiddelen, o.a. veiligheidsschoenen, een helm, gehoorkappen en een veiligheidsbril.

Bouwplaats
Op de bouwplaats leer je de fijne kneepjes van je vak onder begeleiding van een ervaren en erkende leermeester. De hoogte van je loon is afhankelijk van je leeftijd en het niveau van de opleiding (niveau 2, 3 of 4). De Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) betekent werken, leren en geld verdienen tegelijkertijd. Zolang je opleiding duurt zorgen wij voor persoonlijke begeleiding door onze praktijkinstructeurs en de leermeester bij je leerbedrijf.

Diplomering

Als je alle onderdelen van de praktijk- en theorie van je opleiding hebt afgerond, dan ontvang je het waardevolle mbo-diploma, je entreebewijs voor de bedrijfstak Bouw. Je diploma wordt uitgereikt door het ROC van Twente, zij zijn hiervoor door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de aangewezen organisatie. Met je mbo-bouwdiploma kun je overal in de bouw aan de slag. De meeste studenten komen in dienst van het leerbedrijf waar ze in de praktijktijdens de opleiding al werkten. Verder studeren –in dienst van Bouwschool Twente- is misschien ook een goede optie. Alles goed en wel; eerst maar eens je diploma halen. Veel plezier en succes gewenst!

Schrijf je in!

Kies voor de opleiding die bij je past. Schrijf je in bij een opleiding van Bouwschool Twente en leer wat écht vakmanschap is!

Ik wil mij inschrijven

1 Keuze opleiding
2 Inschrijven

Kom langs voor een rondleiding, het is echt de moeite waard

Een bezichtiging van onze opleidingslocatie is echt de moeite waard.
Op de monumentale gevel prijkt nog altijd de oude naam: Gebr. Stork Pompen-Afdeling. Ook de grote hal ademt nog altijd de industriële sfeer van voorbije jaren. Nu is het een plek voor onderwijs en innovatieve ontwikkelingen, zoals het bouwen aan een circulair Huis van de Toekomst. Want in de oude pompenfabriek zetelt tegenwoordig het Techniekhuis Twente.

Kiezen voor Bouwschool Twente

Leren, werken en geld verdienen tegelijkertijd
Vanaf onze oprichting in 1983 is het slagingspercentage > 90%
Wij bieden praktijkgerichte, dynamische en innovatieve opleidingen
Samenwerken met fijne collega’s in een goede werksfeer
Je wordt begeleid door ervaren, deskundige en erkende praktijkinstructeurs
We leiden op in een goed uitgeruste werkplaats met moderne gereedschappen en machines
Wij maken de match met een erkend leerbedrijf dat goed bij jou past
Je krijgt een gereedschap- en kledingpakket, veiligheidsschoenen en veiligheidsmiddelen

Jouw diploma halen in 10 stappen

Meer is er niet voor nodig, vanaf inschrijving tot diplomering. Simpel, toch?

1. Om mee te beginnen vul je op deze website het ‘inschrijfformulier’ in. Dat kan bij de bouwopleiding van jouw keuze.

Top 10 veelgestelde vragen

Menu