Werktafels 2.0 in het Techniekhuis Twente

Wie kent ze niet. Decennia lang hebben ze trouwe dienst gedaan; de houten werkbanken met verdiept middendeel, en bij voorkeur van het merk Nooitgedagt. Door de jaren heen is de werkhoogte meerdere malen -met klossen onder de poten- aangepast. Vanaf het moment van oprichting van de opleidingsbedrijven, medio jaren ’80, zijn leerlingen genetisch immers een stuk langer geworden. En, wel eens geprobeerd zo’n tafel in je eentje op te tillen of te verschuiven? Manuele therapie na afloop!

Wij hebben ze inmiddels allemaal te koop gezet. Samen met het ROC van Twente hebben we onze ambitie om werkbanken een modernere uitstraling te geven met een vlak blad, ze tevens mobiel en in hoogte verstelbaar te maken, samengevat in een nieuw ontwerp ‘Werktafel 2.0’.

Sinds een paar maanden zijn ze in gebruik. En het moet gezegd worden, zowel docenten, instructeurs als studenten zijn erg enthousiast. Dat verdiepte middendeel was achteraf gezien alleen maar lastig, dus mis je niet. Met het grootste gemak zetten we nu tafels tegen elkaar voor een groter werkoppervlak, rijden we ze aan de kant om te stofzuigen of een andere werkplek in de werkplaats te vinden en stellen we er een aantal op een andere hoogte in voor de wat langere studenten. Met gelijk de mogelijkheid het onderstel in een toepasselijke kleur te poedercoaten. En, we kunnen nu met het grootste gemak werkbanken onderling uitwisselen, ze zijn immers identiek.

Onze kijk op duurzame werkkleding