Kennismaken

Kennismaken met dé Bouwschool van Twente

Als je kiest voor een vervolgopleiding, dan zijn de locatie en de bereikbaarheid van groot belang voor je keuze. Belangrijk is dat je je er prettig en veilig voelt en dat er voldoende voorzieningen aanwezig zijn. En uiteraard moet het onderwijs van hoog niveau zijn en je diploma moet waarde hebben in het bedrijfsleven.

Over al deze overwegingen hoef je je bij ons het hoofd niet te breken. We zijn gehuisvest in een prachtig verbouwd industrieel fabrieksgebouw van Stork, op loopafstand van het station en openbaar vervoer. En we voorzien onze studenten van diploma’s die in het bedrijfsleven hoog aangeschreven staan en waarmee je direct aan een goede baan kunt beginnen (of er mee verder gaat). Wij geven je een baangarantie!

Kom langs voor een rondleiding

We zijn gehuisvest in een prachtig verbouwd industrieel fabrieksgebouw van Stork, op loopafstand van het station en openbaar vervoer. Kom langs voor een uitgebreide rondleiding op de onderwijslocatie waar jij het gaat maken!

Ik wil mij inschrijven

Kom langs voor een rondleiding, het is echt de moeite waard

Een bezichtiging van onze opleidingslocatie is echt de moeite waard.
Op de monumentale gevel prijkt nog altijd de oude naam: Gebr. Stork Pompen-Afdeling. Ook de grote hal ademt nog altijd de industriële sfeer van voorbije jaren. Nu is het een plek voor onderwijs en innovatieve ontwikkelingen, zoals het bouwen aan een circulair Huis van de Toekomst. Want in de oude pompenfabriek zetelt tegenwoordig het Techniekhuis Twente.

Techniekhuis Twente in Hengelo

Hier, aan de Lansinkesweg 28a in Hengelo, leren jongeren alles over metselen, tegelzetten, timmeren en hout, infra, schilderen, elektro- en installatietechniek, interieur en afbouw; ‘aankomende bouwprofessionals’, zoals we ze noemen. In het Techniekhuis Twente in Hengelo werken Bouwschool Twente, Schildersvakopleiding Hengelo en Installatiewerk IW samen met het ROC van Twente aan dynamisch en innovatief mbo-beroepsonderwijs. Theorie en praktijk van deze 4 vakopleiders onder één dak. Het opleidingsaanbod is breed, maar de oude Storksfeer is er blijven hangen en herinneren aan die roemruchte periode vanaf 1918.