1. Home
  2. Ervaringsverhalen
  3. Ricardo Leis loopt mee!

Ricardo Leis loopt mee!

Hallo, mijn naam is Ricardo Leis, ik ben 20 jaar oud en woon in Overdinkel. Op het Twents Carmel College-Potskampstraat in Oldenzaal heb ik het profiel BWI gekozen (Bouwen, Wonen en Interieur). Hierna heb ik op niveau 4 de bol-opleiding Middenkader bouw en infra gekozen bij het ROC van Twente.

De eerste 2 jaren bevielen mij goed en kwam ik makkelijk door de lesstof heen. Toen ik eenmaal in het derde leerjaar zat, merkte ik dat de theorie van niveau 4 voor mij aan de hoge kant was. Toen ben ik op zoek gegaan naar een opleiding in dezelfde vakrichting en kwam de opleiding allround timmerman tegen.

Bij Bouwschool Twente heb ik een aantal dagen mogen meelopen in de werkplaats. Meteen had ik de opleiding gevonden die bij mij past; minder theorie en meer praktijk! Dit is duidelijk het verschil tussen bol op niveau 4 en bbl op niveau 3. Ik heb deze keuzeswitch ook gemaakt i.v.m. het perspectief op de toekomst. Ik zou graag eerst bij een bedrijf willen werken om veel praktijkervaring op te doen en waar ik door kan groeien naar uitvoerder of misschien wel een eigen bouw- of timmerbedrijf starten.

De meeloopdagen bij Bouwschool Twente heb ik als zeer nuttig ervaren. De coaching en lesstof zijn professioneel voorbereid en uitgevoerd. Op de dag zelf heb ik een zaagbankje gemaakt pen- en gatverbindingen en halfhoutsverbindingen. Door de professionele aansturing en begeleiding mocht ik ook met machines werken. Ik ben erg tevreden en trots op het eindresultaat en ik heb genoten van de meeloopdagen!

 

“Doe waar je goed in bent en volg daarin je eigen weg!”
Jan Mulder (Koopmans Bouw Enschede)