1. Home
  2. Ervaringsverhalen
  3. Eigen bedrijf van Jordy en Bob

Eigen bedrijf van Jordy en Bob

Na hun bouwopleiding zijn Jordy en Bob (27) hun eigen bedrijf gestart!


We zijn collega’s en vrienden
Twentse vakmannen, collega’s en kameraden. Dat zijn Bob Salman en Jordy Schoemaker. Met hun aannemersbedrijf Vakbouw voeren ze uiteenlopende bouwprojecten uit. De fijne kneepjes van het vak leerden ze bij Bouwschool Twente.
Een blik is genoeg om te zien dat Jordy en Bob niet alleen collega’s, maar ook goede vrienden zijn. “Door samen biertjes te drinken bouw je toch een speciale band met elkaar op”, zegt Bob met een knipoog. Uiteraard helpt hun gezamenlijke interesse in de woningbouw ook mee. “De bouw verbindt”, vult Jordy aan.

Werkend leren
Ondanks dat het duo al enige tijd is afgestudeerd aan Bouwschool Twente, herinneren ze hun studietijd als de dag van gisteren. Vooral het contact met de praktijkinstructeurs en de fijne tijd op de bouwplaats is hen bijgebleven. Jordy: “Bij Bouwschool Twente leg je een goede basis voor de rest van je carrière. Deze branche is heel veelzijdig, je kunt alle kanten op. Het is onder andere mogelijk om je eigen aannemersbedrijf te beginnen, zoals wij gedaan hebben, maar je kunt ook doorleren voor architect.”

“Bij Bouwschool Twente leg je een goede basis voor de rest van je carrière”

Wat beide mannen heel prettig vinden aan hun opleiding, is het werkend leren. “Naar school gaan was niet mijn favoriete bezigheid”, legt Bob uit. “Ik richtte mij liever op de praktijk.” De BBL-opleidingen van Bouwschool Twente bieden de perfecte oplossing, want hierbij krijg je een dag per week les en de overige dagen werk je mee op de bouw.

Vakwerk afleveren
Jordy en Bob gaan nooit met tegenzin naar hun werk. Jordy: “De bouw is een prachtig vakgebied, je maakt de mooiste dingen met je eigen handen. Van funderingen leggen tot complete woningen verbouwen, het werk is ontzettend veelzijdig. Natuurlijk is er ook ruimte voor slap geouwehoer en gezelligheid, maar het belangrijkste is dat je vakwerk aflevert.”

Je eigen woning verbouwen
En hoe zit het met hun eigen woning? Hebben ze die ook al onder handen genomen? Een glimlach verschijnt op hun gezichten. “Jazeker, dat is zo fijn als je in de bouw zit. Je kan je eigen verbouwing helemaal zelf doen”, zegt Bob. Hij is maar liefst anderhalf jaar bezig geweest met de verbouwing van zijn huis.

De verbouwing van Jordy’s woning heeft drie maanden in beslag genomen. Waar hij het meest trots op is? “Dat het af is”, zegt Jordy lachend. “Ik heb alle werkzaamheden in de avonden en weekenden gedaan, omdat je overdag gewoon aan het werk bent.”

Ga ook aan de slag in de bouw!
Droom jij ervan om net zoals Jordy en Bob je eigen aannemersbedrijf te beginnen? Of wil jij een andere carrière beginnen in de bouw? Schrijf je dan in voor een van de vele BBL-opleidingen van Bouwschool Twente. Dit is dé perfecte manier om een mooi vak te leren, in de bouwpraktijk te werken en geld te verdienen.

Benno Hermelink (ROC Van Twente)