1. Home
 2. Opleidingen
 3. Niveau 2
 4. Timmerman (BBL Niveau 2)

Timmerman (BBL Niveau 2)

Wij leren je bouwen en maken van jou een echte vakman. Als timmerman is de hele bouwplaats jouw werkterrein. Je werkt aan een bouwwerk vanaf de fundering tot het hoogste punt op het dak. Hoogtevrees is in dit vak dus niet heel handig.

Het werk als timmerman is afwisselend en veelzijdig. Je kunt je vak leren in verschillende disciplines, zoals nieuwbouw, onderhoud, renovatie of restauratie. Keuze genoeg, toch? je bent handig met hand- en elektrisch gereedschap voor het frezen, zagen, boren en schaven. En je kunt goed overweg met allerlei moderne meetinstrumenten. Je maakt, repareert en monteert verschillende onderdelen voor een bouwwerk, zoals het maken en plaatsen van kozijnen. En je timmert scheidingswanden en plafonds. Je werkt zowel binnen als buiten en je werkt samen met collega’s en onderaannemers. Je moet goed kunnen communiceren en samenwerken op de bouwplaats. Past dit goed bij jou?

Inschrijfformulier

1 Keuze opleiding
2 Inschrijven

Hoe ziet de opleiding eruit?

 • Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Je leert en werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je één dag per week naar het ROC van Twente voor de theorie van je opleiding. Bouwschool Twente en het ROC van Twente werken samen in het Techniekhuis Twente, op één locatie dus!
 • Je ontvangt een goed salaris met onze BBL-opleidingen.
 • De opleiding duurt 2 jaar en start in augustus. Later instromen kan in overleg.
 • Tijdens je opleiding leg je Proeven van Bekwaamheid (PvB) af. Hierin laat je zien dat je in de praktijk kunt toepassen wat je geleerd hebt.
 • Ook maak je toetsen op school en op je werkplek. Daarnaast doe je examen in de algemene vakken.
 • Ook de door jou gekozen keuzedelen worden geëxamineerd. Over het kiezen van de keuzedelen
  word je in het eerste leerjaar uitgebreid geïnformeerd.
 • Je vakkenpakket bevat Loopbaan en Burgerschap, Nederlands, Rekenen en Vaktechnische vakken.
 • Tijdens je opleiding ontvang je van ons extra trainingen en clinics om nog beter te worden in je vak.

Meer lezen over deze opleiding?

Bekijk of download de brochure

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Dit vinden onze studenten van hun opleiding!

Metselaar (BBL Niveau 2)
Tegelzetter (BBL Niveau 2)