1. Home
 2. Opleidingen
 3. Niveau 3
 4. Tegelzetter Allround (BBL Niveau 3)

Tegelzetter Allround (BBL Niveau 3)

Een kale muur of een saaie vloer mooi bekleden met tegels, lijkt jou dat wel iets? Dan is het beroep van tegelzetter echt iets voor jou.

Je werkt vooral in de nieuwbouw en bij de renovatie van huizen, kantoren en bedrijven. In je opleiding leer je alles over het snijden en aanbrengen van natuurstenen, keramische en glazen tegels op wanden en vloeren in strakke lijnen of in decoratieve vormen. Je bent een vakman met goed ruimtelijk inzicht, je kunt tekening lezen en houdt van veel variatie. Je leert werken met diverse soorten tegels, zowel voor binnen als buiten. Ook het plaatsen van tegels op verschillende manieren met lijm of specie is jouw vakmanschap. Bij grote tegels is jouw werkmethode anders dan bij kleine en tegels in de specie zetten is weer ander werk dan tegels lijmen. In kleine ruimtes werk je meestal alleen, grotere en zwaardere tegels zet of leg je samen. Je moet wel voldoende pit in je mouwen hebben om emmers lijm en pakken tegels te kunnen dragen.

Je werkt meestal binnen en soms buiten en je werkt samen met collega’s en onderaannemers. Je moet goed kunnen communiceren en samenwerken op de bouwplaats. Je bent de vakman met technisch inzicht, handig en je kunt vlug en netjes werken. Past dit goed bij jou? Ga het dan maken met een BBL-opleiding Tegelzetter niveau 2 bij Bouwschool Twente.

Inschrijfformulier

1 Keuze opleiding
2 Inschrijven

Hoe ziet de opleiding eruit?

 • Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Je leert en werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je één dag per week naar het ROC van Twente voor de theorie van je opleiding. Bouwschool Twente en het ROC van Twente werken samen in het Techniekhuis Twente, op één locatie dus!
 • Je ontvangt een goed salaris met onze BBL-opleidingen.
 • De opleiding duurt 2 jaar en start in augustus. Later instromen kan in overleg.
 • Tijdens je opleiding leg je Proeven van Bekwaamheid (PvB) af. Hierin laat je zien dat je in de praktijk kunt toepassen wat je geleerd hebt. Ook maak je toetsen op school en op je werkplek. Daarnaast doe je examen in de algemene vakken.
 • Ook de door jou gekozen keuzedelen worden geëxamineerd. Over het kiezen van de keuzedelen
  word je in het eerste leerjaar uitgebreid geïnformeerd.
 • Je vakkenpakket bevat Loopbaan en Burgerschap, Nederlands, Rekenen en Vaktechnische vakken.
 • Tijdens je opleiding ontvang je van ons extra trainingen en clinics om nog beter te worden in je vak.

Meer lezen over deze opleiding?

Bekijk of download de brochure

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Dit vinden onze studenten van hun opleiding!

Timmerman Allround (BBL Niveau 3)
Timmerman Allround (3-jarig versneld BBL Niveau 3)